Yelken Moleküler Bulut Kompleksi Boyunca NGC 2626

Evreni keşfedin! Her gün, evrenimizin farklı bir görüntüsü, profesyonel bir astronom tarafından yazılmış kısa bir açıklama ile birlikte paylaşılır.

4 Şubat 2023

Yelken Moleküler Bulut Kompleksi Boyunca NGC 2626
Görsel Kaynağı ve Telif Bilgisi: Mike Selby & Mark Hanson

Açıklama: Bu renkli kozmik tablonun merkezinde yer alan NGC 2626; Samanyolu Galaksisi'nin güneyinde bulunan, güzel, parlak ve mavi bir yansı bulutsusudur. Karartıcı bir toz bulutunun yanında ve büyük H II bölgesi RCW 27'den gelen kırmızımsı hidrojen yayınımı ile çevrili, Yelken Moleküler Bulut Kompleksi olarak bilinen bir tozlu moleküler bulut kompleksi içerisinde yer alır. NGC 2626'nın kendisi; bulutsunun içine gömülü olan genç ve sıcak yıldızın yaydığı mavi ışığı yansıtan, yıldızlararası bir toz bulutudur. Ancak astronomik keşifler, yıldız oluşum bölgesindeki diğer birçok genç yıldızı ve ortak bulutsuyu ortaya çıkarmaktadır. NGC 2626, yaklaşık 3.200 ışık yılı uzaklıktadır. Bu mesafede; fotoğrafta görülen teleskopik görüş alanı, Yelken Moleküler Bulut Kompleksi boyunca yaklaşık 30 ışık yılını kapsamaktadır.
Yarının Görseli: gezegen ışığında uydu ⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯ < Önceki İçerik | Arşiv | Görsel Başvurusu | APOD Hakkında | Tartışma | Sonraki İçerik > ⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯ Yazarlar ve Editörler: Robert Nemiroff (MTU) & Jerry Bonnell (UMCP) NASA Yetkilisi: Phillip Newman (Belirli haklara bağlıdır.) NASA Gizlilik Politikası ve Önemli Bilgilendirmeler Hizmeti Sunan: NASA ASD / GSFC, NASA Bilim Hareketi ve Michigan Teknoloji Üniversitesi Çevirmen: Robin Bilgisever - Çeviri Editörü: Çınar Civan

Bu içerik hakkında bir sorun mu var? Raporlamak istediğin durumu/hatayı bizlere iletebilirsin.
Daha yeni Daha eski

İletişim Formu